En lyxig premiumglass med bra näringsvärden

En krämig bas på mjölk, sötma från naturliga sötningsmedel och en massa lyxiga bitar. Add Ice Cream är en syndigt god glass trots att den är helt utan tillsatt socker, har hög proteinhalt och lågt kaloriinnehåll.

Xylitol (även kallat björksocker) är ett hälsosamt och naturligt alternativ till socker som finns i björkträd, bär, frukter, grönsaker och svampar. En vuxen människa producerar även upp till 15 g xylitol per dag i ämnesomsättningen! Naturligt xylitol smakar som socker och ser ut som socker, men har 40 % färre kalorier, 75 % färre kolhydrater, och det låga GI värdet 7.

För att minska på fetthalten i Add Ice cream har vi bytt grädde mot helmjölk, ett annat namn på den mjölk som i handeln kallas Gammaldags mjölk med ca 3,5% fetthalt. Mjölken ger glassen en söt och krämig smak trots den låga fetthalten. Vi använder svensk mjölk i vår glass.

Vår glass har en hög proteinhalt och det protein vi använder är ett vassleprotein (whey på engelska) som är ett mjölkprotein. Vassle är en biprodukt vid tillverkningen av ost och är alltså helt naturligt. Protein är det näringsämne som mättar bäst, vilket gör det motiverat att äta proteinrika livsmedel för att motverka sötsug, hålla sig mättare längre och för att undvika att äta för stora måltider. Det är en gammal myt att mycket protein och proteinpulver bara är till för de som tränar hårt och vill bygga muskler, när sanningen egentligen är den att ett proteintillskott kan hjälpa dig som vill gå ner i vikt eller bibehålla din nuvarande vikt. Vassleproteinet i Add Ice Cream kommer från svensk mjölk.

För oss är smaken på glassen det viktigaste och för att försäkra oss om att den ska smaka så bra som möjligt använder vi oss i så stor utsträckning vi kan helt naturliga smaksättare. Vi använder till exempel äkta vaniljstång i vår Vanilla, högkvalitativ kakao i vår Chocolate chunk och äppelbitar i Apple/Cinnamon.

Stevia är en växt som traditionellt odlas i Sydamerika. Växten innehåller söta ämnen, steviolglykosider, som är ungefär 300 gånger sötare än socker. Stevia innehåller inga kalorier och har ingen påverkan på blodsockret vilket gör det till ett mycket bra alternativ till socker.